Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018Sofitel Athens Airport

FM: Η Επόμενη Μέρα!


Σήμερα το Facility Management θεωρείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη λειτουργία, τη συντήρηση, τη βελτίωση και την προσαρμογή των κτιρίων και των υποδομών ενός οργανισμού, που διασφαλίζει ότι μέσα από ένα δομημένο περιβάλλον υποστηρίζονται οι πρωταρχικοί στόχοι ενός οργανισμού.

Επιπρόσθετα με την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων επιτυγχάνεται εξειδίκευση των παρεχόμενων υπηρεσιών, μείωση του λειτουργικού κόστους, μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας, βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, προστασία του περιβάλλοντος καθώς και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Οι αερολιμενικές εγκαταστάσεις αποτελούν μια πραγματική πρόκληση για τον τομέα του Facility Management, λόγω της ποικίλης φύσης τους και του ευρύτερου πεδίου εφαρμογής τους. Περιλαμβάνουν εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, οδικές υποδομές και συνακόλουθα εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, συστήματα και προσωπικό ενός λειτουργικού συστήματος το οποίο παρέχει συλλογικά μια υπηρεσία σε έναν πελάτη .

Μια αερολιμενική εγκατάσταση λειτουργεί ως μονάδα εξυπηρέτησης για επιβάτες, αποσκευές και φορτία και ως εκ τούτου αποτελεί ένα απαιτητικό case study που κάθε μέρος του εφαρμόζεται σε όλους τους χώρους που εξυπηρετούνται από εταιρείες FM. Το προσωπικό των αερολιμενικών εγκαταστάσεων εργάζεται συχνά και “πίσω από τη σκηνή” για να βελτιώσει την άνεση των επιβατών, εξασφαλίζοντας ότι οι καθημερινές δραστηριότητες όπως η λειτουργία του αεροδρομίου, η συντήρηση, η ασφάλεια, η εξυπηρέτηση, διαμονή και “ψυχαγωγία” των επισκεπτών, ακόμα και η ανακαίνιση των χώρων του να πραγματοποιείται ομαλά και αποτελεσματικά.

Αυτή την προσέγγιση θα διερευνήσει το 4o Facility Management Conference που διοργανώνεται από το Plant της Boussias Communications.

Θεματολογία

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη του κλάδου του Facility Management και των ενδιαφερόμενων μερών, διοργανώνεται το 4ο Facility Management Conference.

Το φετινό συνέδριο είναι προσανατολισμένο στην ανάδειξη τάσεων και εξελίξεων στον χώρο της διαχείρισης των αερολιμενικών εγκαταστάσεων, γνωρίζοντας την αυξανόμενη πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει, μέσα από την παρουσίαση καλών πρακτικών σε επιμέρους θέματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα

Σε ποιους απευθύνεται

Το συνέδριο απευθύνεται και «ενώνει» σε μία ημέρα ανώτερα & ανώτατα στελέχη διαχείρισης εγκαταστάσεων και ειδικούς φορέων εκμετάλλευσης αεροδρομίων, που φέρουν την ευθύνη για:

 • Λειτουργία και συντήρηση των υποδομών
 • Λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων
 • Πληροφορικής & Λογισμικού
 • Επεξεργασία στοιχείων επισκεπτών / επιβατών και έλεγχο πρόσβασης
 • Ασφάλεια εγκαταστάσεων
 • Βελτιστοποίηση Ενεργειακής Αποδοτικότητας
 • Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες
 • Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας
 • Υπηρεσίες FM,

καθώς και σε επιχειρηματίες και προμηθευτές υπηρεσιών του κλάδου FM προκειμένου να ανταλλάξουν γνώσεις, να δικτυωθούν και να βρουν νέους επιχειρηματικούς εταίρους.

Γιατί να συμμετέχετε

Το συνέδριο αποτελεί παραδοσιακά την πιο δυναμική συνάντηση του χώρου του Facility Management, με συνακόλουθα οφέλη την ανάπτυξη τεχνογνωσίας, τη στοχευμένη ενημέρωση και την ενίσχυση της δικτύωσης των ενδιαφερόμενων μερών.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να:

 • Κατατοπιστούν σε σχέση με τις νέες τάσεις του FM στη λειτουργία και διαχείριση αερολιμενικών εγκαταστάσεων.
 • Γνωρίσουν πετυχημένες στρατηγικές για αποτελεσματική διαχείριση εγκαταστάσεων από κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς.
 • Συζητήσουν τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις με ειδήμονες του χώρου.
 • Ενημερωθούν για νέα διαθέσιμα εργαλεία, προϊόντα & υπηρεσίες που μπορούν να υποστηρίξουν και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του έργου τους.
 • «Χτίσουν» τις απαραίτητες συνεργασίες & συνέργειες που θα γίνουν αρωγός στην υλοποίηση των επιχειρηματικών τους πλάνων.
 • Αξιοποιήσουν το αποτελεσματικό networking που διασφαλίζεται από την ισχυρή παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων μερών, από τον προμηθευτή λύσεων & υπηρεσιών στον τελικό χρήστη.
 • Ανταλλάξουν χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Ομιλητές

International Speaker Georgi Amerikanski Mr Amerikanski is the Head of Facilities Management department at Fraport Twin Star Airport Management AD, leading the teams of two individual airports Varna Airport & Burgas Airport at a distance of 120 km from each other.
International Speaker Costas Zachariades Costas Zachariades is presently Technical Director of Egis Airports Ltd and Senior Technical Manager of Hermes Airports. He has more than 35 years of multidiscipline experience in various fields of engineering. Costas joined Hermes Airports in 2006 at the position of Maintenance & Engineering Manager and has then moved up to lead the Technical Services of the Organization.
International Speaker Marios Eftychiou Marios Eftychiou is presently the Manager of Maintenance Contracts in Hermes Airports Ltd, Cyprus. Marios 25+ year working experience is multidiscipline in various engineering fields of asset and maintenance contract management, contracting, consulting, and energy saving.
Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος Ο Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος είναι διευθυντής εργοστασίου της εταιρίας Elval Colour με μακρόχρονη πορεία στον χώρο της Βιομηχανίας και βαθιά γνώση σε θέματα λειτουργίας και συντήρησης σε απαιτητικές και εξειδικευμένες γραμμές παραγωγής στην χώρα μας.
Αλέξανδρος Αποστολίδης Ο Αλέξανδρος Αποστολίδης είναι Τομεάρχης του Κέντρου Διαχείρισης Αιτημάτων Πληροφοριακών Συστημάτων & Τηλεπικοινωνιών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και έχει υπό την ευθύνη του τις δραστηριότητες που απορρέουν από τους τομείς της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (Business Development), καθώς επίσης και του γραφείου Διαχείρισης Έργων (PMO) και Προϋπολογισμών.
Δρ. Τάσος Βασιλόπουλος Ο Δρ. Τάσος Βασιλόπουλος είναι διευθυντής του τμήματος Πληροφορικής, Ποιότητας και Περιβάλλοντος της DHL Express για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα. Έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε - IT Governance – Telecom - Transportation System and Network Design - Logistics Process Design - Green Logistics and Transportation – Quality, Environmental and Energy Management System - Effective Changes through Information Ages.
Δημήτριος Γιαπλές Ο Δημήτρης Γιαπλές είναι Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας ΓΕΝ-ΚΑ Α.Ε. Facility Services ενώ παράλληλα είναι Αντιπρόεδρος στο H.F.M.A. (Ελληνικό Σωματείο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων). Έχει εξειδικευτεί στο Facility Management, τα τελευταία 20 χρόνια έχοντας διοικητικές θέσεις τόσο σε Πολυεθνικές όσο και σε Ελληνικές Εταιρείες.
Aθανάσιος Γυφτάκης Thanassis holds the position of Director in Property Business Unit of Athens International Airport S.A. His responsibilities evolved to include the development and micro-management of commercial leases and concessions, Real Estate development (Airport City vision), Facilities Management and Asset Management including, energy matters as well as utilities & communal charges allocation. His experience and expertise lies within the field of large-scale commercial developments/ commercialisation and asset management.
Δρ. Δημήτρης Δερματάς Ο Δρ. Δημήτρης Δερματάς είναι Eπικεφαλής Ειδικής Γραμματείας Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του ΔΣ του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Municipal Waste Europe (MWE).
Δρ Χαράλαμπος Κάβουρας Ο Δρ Χαράλαμπος Κάβουρας είναι γεωλόγος και Προϊστάμενος Υδάτινων Πόρων, Απορριμμάτων και Συστημάτων Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Διαχειρίζεται μεταξύ άλλων θέματα ποιότητας υπογείων/επιφανειακών υδάτων, αστικών, ανακυκλώσιμων και επικίνδυνων αποβλήτων, εσωτερικού και εξωτερικού (στα Τρίτα Μέρη του Αερολιμένα) περιβαλλοντικού ελέγχου.
Άρης Καλογερόπουλος Ο Άρης Καλογερόπουλος έχει τη θέση του Estates & Facilities Management Contract Manager στη Vodafone Ελλάδος και είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των συμβολαίων μισθωμάτων και υπηρεσιών FM των εγκαταστάσεων της Vodafone.
Παναγιώτης Καλυβίτης Ο Καλυβίτης Παναγιώτης ασχολείται με την Διαχείριση Ακινήτων από το 1996 και είναι Διευθυντής Υπηρεσιών Εγκαταστάσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Έχει αποκτήσει εκτενή εμπειρία στη Διαχείριση και Υποστήριξη μεγάλων Εγκαταστάσεων και Υποδομών με εξειδίκευση στον βέλτιστο στρατηγικό σχεδιασμό μεγάλων συμβάσεων outsourcing και στη διαχείριση οικονομιών κλίμακας.
Λουκία Κοτσιμπού H Λουκία Κοτσιμπού είναι επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και παροχών κοινής ωφέλειας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με εξειδίκευση στον κλάδο τα τελευταία 12 χρόνια και προγενέστερη εμπειρία στα χρηματοοικονομικά.
Νίκος Μαστοράκης Ο Νίκος Μαστοράκης εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς στην Τεχνική Υπηρεσία και ειδικότερα από την θέση του Δ/ντή τα τελευταία 10 χρόνια στην Ουκρανία και στην Ελλάδα. Έχει κατά περιόδους αναλάβει την τεχνική ανάπτυξη ολόκληρου του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς στα Βαλκάνια και την Ουκρανία.
Αναστάσιος Μερβακίτης Ο κ. Μερβακίτης MSc Ceng, κατέχει τη θέση του Design & Construction Head Europe, Middle East & Africa Citigroup. Είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ και διετέλεσε Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας Ελλάδος και Ιταλίας και Διευθυντής Γενικών Λειτουργιών Υπηρεσιών Ελλάδος στη Citibank International Ltd.
Γιώργος Μπουλές Ο Γιώργος Μπουλές είναι προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Καταστημάτων και εργάζεται στα Τεχνικά Έργα της Τράπεζας Πειραιώς όπου έχει αναλάβει και συμμετάσχει σε δεκάδες έργα με μεγάλη ποικιλία ως προς το μέγεθος και το αντικείμενο, συμβάλλοντας στην αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων εργασίας.
Κώστας Νικολούδης Ο Κώστας Νικολούδης είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης Συντήρησης και Κατασκευών της Fraport Greece με κύριο αντικείμενο τη συντήρηση και διαχείριση όλων των τεχνικών εγκαταστάσεων και των υποδομών 14 διεθνών, περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα.
Πάκης Παπαδημητρίου Ο Πάκης Παπαδημητρίου εργάζεται στο χώρο της Ποιότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης από το 1995 και σήμερα είναι Διευθυντής Εταιρικής Ποιότητας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης) και Πρόεδρος της Επιτροπής ΕΚΕ του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Γιώργος Ράδος Ο Γιώργος Ράδος είναι Διευθυντής στο Εμπορικό Κέντρο VILLAGE shopping and more και στο Εμπορικό Πάρκο FLORIDA 1. Έχει εξειδικευτεί στην Διαχείριση Εγκαταστάσεων στην Βιομηχανία, σε οικιστικά συγκροτήματα και σε εμπορικά κέντρα κατέχοντας τα τελευταία 18 χρόνια διευθυντικές θέσεις σε βιομηχανικές χαλυβουργικές μονάδες, στο μεγαλύτερο οικιστικό συγκρότημα της Ελλάδος (Λόφος Έντισον) και σε μεγάλα Εμπορικά Κέντρα.
Παναγιώτης Ρέγκος Ο κ. Ρέγκος είναι τομεάρχης έργων Πολιτικού Μηχανικού στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Διαθέτει πλέον των είκοσι ετών επαγγελματικής εμπειρίας στην κατασκευή και διαχείριση διεθνών εργολαβιών.
Δρ. Πάνος Χατζηπάνος Είναι πρόεδρος του American Society of Civil Engineers - Hellenic Section, Πρόεδρος του PMI-Greece Chapter, μέλος της επιτροπής του International Standards Organization (ISO) για Project Management και υπήρξε Chairman του PMI SIG Engineering-Procurement-Construction για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική από το 2008 έως το 2012. Eίναι Πολιτικός Μηχανικός με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των κατασκευών.
Γιώργος Χοζός Ο Γιώργος Χοζός εργάζεται στην εταιρεία διαχείρισης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως υπεύθυνος των εγκαταστάσεων. Είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και έχει 22 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση και συντονισμό έργων, διαχείριση συμβάσεων, διασφάλιση ποιότητας έργων, διαχείριση εργοταξίων, διαχείριση κατασκευής, Υγιεινή και Ασφάλεια, Ασφάλεια έργων και περιβάλλοντος.
 • ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
 • ΧΟΡΗΓΟΣ
 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ
 • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
 • ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
 • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR